Cursul Erasmus+  „Education outside the classroom - learning from sites, museums, monuments and nature” – Limassol, Cipru –

2021-1-RO01- KA121-SCH-000019423

                    Între 18 și 23 iunie 2022, am avut privilegiul de a participa la un curs Erasmus+ cu numele sugestiv "Education outside the classroom – Learning from sites, museums, monuments & nature". Această experiență unică m-a purtat în inima insulei mediteraneene la Limassol în Cipru, unde am avut oportunitatea de a explora noile modalități de educare a elevilor în afara școlii.

Sosirea în Limassol a fost o aventură în sine. Călătorind pentru prima dată în Cipru, am fost nerăbdător să încep acest curs dar și să descopăr minunățiile acestui oraș. Am zburat până la Aeroportul Internațional Paphos și apoi am călătorit cu autocarul până la Limassol, o destinație pe care am privit-o ca pe o oază de cultură, istorie și frumuseți naturale.

La sosirea în Limassol, am avut bucuria de a întâlni colegii mei de curs din Portugalia, Croația și Lituania. Cu toții eram nerăbdători să ne aventurăm în această experiență educațională. Încă de la început, am simțit o conexiune puternică cu acești profesori din diferite țări, cu experiențe și perspective diferite în domeniul educației. Această diversitate a fost cu siguranță unul dintre punctele culminante ale cursului, deoarece am învățat multe unii de la alții.

Cursul în sine a fost o combinație perfectă între teorie și practică. Am avut ocazia să participăm la discuții interactive și prelegeri care au explorat modul în care elevii pot învăța mai eficient din în aer liber, de la muzee și situri istorice. Acesta a fost echilibrat cu excursii în Limassol și în împrejurimi. Am avut ocazia să vizităm muzee fascinante, monumente istorice și să explorăm frumusețea naturală a insulei.

Orașul Limassol a fost o adevărată sursă de uimire. Cu străzi pitorești, o promenadă minunată, arhitectură istorică și o atmosferă plină de viață, Limassol este o destinație de neuitat. Fiecare colț al orașului emană istorie și cultură. De la Castelul Limassol, cu istoria sa bogată, la portul pitoresc, am fost mereu surprins și cucerit de frumusețea acestui loc.

Am fost impresionat nu doar de frumusețea Ciprului, ci și de ceea ce am învățat, de modul în care educația poate fi transformată printr-o abordare mai practică și interactivă. Am învățat că lecțiile pot fi mai memorabile și mai eficiente atunci când elevii sunt implicați activ în procesul de învățare, când procesul educațional se extinde și in afara școlii.

Cu o mulțime de amintiri și cunoștințe noi, am plecat o dublă dorință: de a împărtăși această experiență minunată cu colegii mei din România și de a reveni în Cipru. Am adus acasă nu doar cunoștințe și abilități noi, ci și amintiri neprețuite și prietenii noi din întreaga Europă.

Așadar, este lesne a spune că acest curs Erasmus+ "Education outside the classroom – Learning from sites, museums, monuments & nature", a fost o experiență educativă deosebită. A fost o oportunitate de a explora moduri inovatoare de predare și învățare în aer liber precum și de a lega prietenii cu colegi pasionați din Europa. Această experiență mi-a deschis noi orizonturi asupra potențialului educației în afara școlii și m-a inspirat să aduc schimbări în procesul meu de predare.

Cipru a lăsat o amprentă adâncă în memoria mea, iar această experiență Erasmus+ a fost un moment important în cariera mea de profesor. A fost o oportunitate să particip la curs și aș încuraja orice educator să exploreze astfel de programe pentru a-și îmbogăți cunoștințele și perspectiva asupra educației.

Chiriac Daniel Cristian, prof. limba engleză

EDUCATION OUTSIDE THE CLASSROOM– Learning from sites, museums, monuments & nature

Limassol, Cyprus iunie 2022

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the National Agency and Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Rețele de socializare

Informații utile

Contact: 

Adresa: Str. Aleea Parc, nr. 1, Bârlad, Vaslui, cod poștal 731129

Tel./ Fax. 0235413001

Email: echipa@digitalpowersfornatureconnectedschools.ro

 

Pagină web realizată în programul pentru creare site-uri, WebWave.