Anul 2022-2023

Anul 2021-2022

                             În cadrul activităților din programele Școala Altfel sau Școala Verde, se organizează periodic vizite culturale și excursii tematice în vederea obișnuirii elevilor cu regulile de comportament în mijloace de transport, în instituții publice și în natură. 

                       Este important de știut că Acreditarea Erasmus oferă fonduri doar pentru mobilitățile în țările partenere, astfel că orice altă excursie, tabără, plimbare făcută în Școala verde sau Școala Altfel, ori în diferite perioade ale anului, pe teritoriul țării noastre, nu au fost finanțate din fonduri Erasmus. 

                       Aceste activități sunt adăugate aici pentru a evidenția sustenabilitatea, faptul că ne dorim să aplicăm ceea ce învățăm în Erasmus despre protejarea naturii prin alegerea călătoriilor verzi cu trenul, acesta fiind unul dintre cele 4 obiective  importante ale Uniunii Europene.

Aceste călătorii sunt foarte importante pentru copii pentru că oferă șansa de a participa și celor cu resurse mai puține, elevii având gratuitate la călătoriile cu trenul. De asemenea se pot organiza astfel drumeții,  copii descoperă natura și în același timp învață despre respectarea mediului, a regulilor de comportament în mijloace de transport în comun, își dezvoltă competențe de orientare în spațiu.

                     Dorim  să ne facem o tradiție din aceste călătorii cât mai verzi și cât mai aproape de natură, alegând locuri speciale cu încărcătură istorică și culturală. 

            

Tabere și excursii - învățarea comportamentelor sustenabile,

de protejare a naturii

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the National Agency and Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Rețele de socializare

Informații utile

Contact: 

Adresa: Str. Aleea Parc, nr. 1, Bârlad, Vaslui, cod poștal 731129

Tel./ Fax. 0235413001

Email: echipa@digitalpowersfornatureconnectedschools.ro

 

Pagină web realizată în programul pentru creare site-uri, WebWave.