Our School Garden

            De unde a venit ideea unei Grădini pedagogice? 

             Plecând de la resursele pe care școala ni le putea pune la dispoziție, am considerat că această grădină răspunde cel mai bine obiectivelor noastre de formare a elevilor pentru o educație ecologică,  de protejare a naturii.  Ideea există de mult în Occident și este folosită în majoritatea școlilor din Franța unde se pune accent pe învățarea prin experiență. Grădina ne oferă  mediul perfect pentru realizarea de activități extra-curriculare dar și pentru realizarea de ore în aer liber. Să nu uităm că acreditarea noastră a venit în perioada pandemiei. 

            Astfel, descoperind spațiul din spatele atelierului, am făcut o schimbare în bine, oferind copiilor un spațiu unde ei participă la activități de plantare, curățare, unde învățăm și noi odată cu ei.  Am realizat cu ajutorul domnului tâmplar un compostor pe care îl folosim pentru transformarea în compost a resturilor vegetale, a  resturilor de mere din programul lapte și corn.  Două căsuțe pentru insecte își așteaptă și ele momentul pentru a fi inaugurate. 

             Desigur o grădină este un organism în sine, este vie, necesită grijă permanentă și un angajament din partea noastră. Ea ne oferă frumusețe și un spațiu primitor însă vine și cu provocări în ceea ce privește clima din ce în ce mai secetoasă, educarea anuală a elevilor pentru întreținerea și respectarea vieții plantelor dar și coordonarea echipajelor de voluntari care se ocupă de udarea plantelor și întreținere pe perioada verii. 

 

                "Nu cunoaștem decât ceea ce îmblânzim."

                                          ANTOINE DE SAINT-EXUPERY, MICUL PRINT

 

Începutul - pregătirea terenului

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the National Agency and Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Rețele de socializare

Informații utile

Contact: 

Adresa: Str. Aleea Parc, nr. 1, Bârlad, Vaslui, cod poștal 731129

Tel./ Fax. 0235413001

Email: echipa@digitalpowersfornatureconnectedschools.ro

 

Pagină web realizată în programul pentru creare site-uri, WebWave.